Om mig

 

Jag heter Josefin Isaksson och är licensierad personlig tränare och kostrådgivare med inriktning mot paleo och lågkolhydratkost. Jag är även masterstuderande inom medicinsk bioteknik på Tekniska Högskolan i Stockholm och har därmed erfarenhet av högskolestudier inom bland annat biokemi, cellbiologi och immunologi.

 

För mig handlar hälsa om att må bra, vara frisk, pigg och fylld av energi. Vidare innebär hälsa för mig att man har kapacitet och styrka, både fysiskt och mentalt, att ta sig an inte bara vardagens alla utmaningar utan även andra utmaningar vad de nu än kan tänkas vara.

 

Jag har älskat att träna så länge jag kan minnas. Jag har spelat både handboll och tennis men det var gymmet jag fastnade för till slut. Jag började som så många andra bland gymmaskinerna men letade mig snart ut till de fria vikterna. Idag är det funktionell träning, basövningar, och högintensiva intervaller som gäller för mig. Jag tror på att utmana kroppen i sitt naturliga rörelsemönster snarare än att träna en muskel i taget.

Mitt intresse för kost och hälsa har växt sig allt större med åren. Jag har alltid varit vetenskapligt inriktad och gillat att läsa mig till kunskap. Till slut fann jag Paleo (en kost med fokus på naturliga livsmedel och att äta som vi gjort under evolutionen) och visste att jag hittat rätt. Efter att ha lagt om till en lågkolhydratkost utan spannmål har jag blivit av med min auramigrän och känner att jag kan hålla en jämnare eneginivå utan att bli trött framåt eftermiddagen.

 

Stress och hormoner är mitt nya intresse och jag har de senaste åren fått lära mig en hel del om min egen stresstolerans. Jag är numera även utbildad Hormonterapeut.

 

Jag hoppas att jag ska kunna inspirera och hjälpa dig till ett starkare och hälsosammare liv.